Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής- Υπερκινητικότητα είναι μία  αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία προκαλεί σοβαρές και επίμονες δυσκολίες σε πολλούς τομείς της ζωής του παιδιού.

 Εκδηλώνεται  με τα εξής συμπτώματα:

  • Διάσπαση προσοχής: διαθέτουν μικρό εύρος συγκέντρωσης της προσοχής με συνέπεια να μην μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φαίνεται να μην ακούν και δεν δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες κάνοντας συχνά λάθη απροσεξίας. Δυσκολεύονται να ακολουθήσουν οδηγίες και γενικά είναι ανοργάνωτα παιδιά.
  • Παρορμητική συμπεριφορά / Υπερκινητικότητα: τα παιδιά ορμούν σε πράγματα χωρίς να σκέφτονται και δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Δεν ακολουθούν τους κανόνες του διαλόγου (διακόπτουν ή ενοχλούν τους άλλους, δεν περιμένουν τη σειρά τους, απαντούν πριν ολοκληρωθεί η ερώτηση). Δεν  μπορούν να καθίσουν ακίνητα ή ήσυχα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και παρατηρείται συχνά την ώρα του φαγητού ή του σχολείου. Αυτά τα παιδιά είναι επιρρεπής σε ατυχήματα επειδή σκαρφαλώνουν, τρέχουν ή πηδούν περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά.

Χρήσιμες Συμβουλές:

      Να δίνετε απλές και ξεκάθαρες υποδείξεις, για να μην μπερδεύεται

      Να προχωρήσετε στην επόμενη δραστηριότητα, εφόσον έχει ολοκληρώσει την προηγούμενη

      Να έχετε ένα δομημένο καθημερινό πρόγραμμα

Κοινοποίηση